Emilie Bausager, Jean-Marc Routier og Michala Paludan: Kunstscenen.xyz – Milieu
25 jun 202119 sep 2021

Kunstscenen.xyz. Foto: Kåre Frang.

Fredag 25. juni åbner den første udstilling i Den Fries nye udstillingsprogram Dacapo: Milieu kurateret af Kunstscenen.xyz med kunstnerne Emilie Bausager, Jean Marc Routhier og Michala Paludan.
Begrebet milieu (eller miljø på dansk) er forbundet med både kultur, natur og teknologi. På fransk er ordet opdelt i mi, som betyder midtimellem, og lieu, som betyder sted. I filmproduktion fungerer miljø som betegnelse for filmens setting: Det er stedet, tiden og omstændighederne omkring handlingen. Et miljø kan være både materielt, kulturelt og følelsesmæssigt. Det kan være menneske- eller naturskabt. Miljøer danner betingelsen for livsformer. Hvis et miljø ændrer sig drastisk, skaber det også nye betingelser for de levende væsener, der er i det, for deres handlemuligheder og for, hvad de kan blive til.

Kunstscenen.xyz’s Milieu er en udstilling om, hvordan rum ændres, når flere rum griber ind i hinanden. Udstillingens fire vægge består af imiterede bygningsfacader samt enkelte fragmenter af urban infrastruktur. Her bliver fiktionen om det offentlige rum kunstigt genopført i en indendørs institutionel setting med nye værker af kunstnerne Emilie Bausager, Jean Marc Routhier og Michala Paludan. For udstilling såvel som værker er omdrejningspunktet, hvad der kendetegner det offentlige rum i skæringspunktet mellem natur og kultur, mellem æstetik, magt, automatisering og camouflage.

Kilde: Den Frie Udstillingsbygning

Den Frie Udstillingsbygning

Oslo Plads 1
2100 København Ø

Tir-søn 12-18
Tor 12-21

Entré til udstillinger
Under 12 år: Gratis entré

Kontakt

+45 3312 2803

Emilie Bausager, Jean-Marc Routier og Michala Paludan: Kunstscenen.xyz – Milieu
25 jun 202119 sep 2021

Del

'Emilie Bausager, Jean-Marc Routier og Michala Paludan: Kunstscenen.xyz - Milieu'

Facebook