Ekin Su Koç: ON EARTH, ON MOON, ON MARS
9 apr 20211 maj 2021

Ekin Su Koç: Adam and Adam, 2021.

Anbefalet under Det skal du se! Uge 15.
Galleri Christoffer Egelund er stolt af at kunne præsentere den første soloudstilling af Ekin Su Koç: On Earth, On Moon, On Mars, hvor man kan opleve Ekin Su Koçs samlede maleriske talent og tværfaglige teknikker. Med præcision og forskellige udtryksformer bliver gallerirummet transformeret til et kæmpe collage af malerier, relieffer og vægskulpturer. Det, der umiddelbart fra første øjekast skiller sig ud, er Ekin Su Koçs fortolkning af “Adam og Eva”, de mange kompositioner af forskellige materialer dækket med flydende glas samt den seneste serie ved navn ”Altbau”, som er vægskulpturer med tekstil. Beskueren inviteres til at fordybe sig og iagttage den smukke multidimensionalitet i kunstnerens værker. Hendes kompositionerne er dragende, smukke og detaljeorienterede, med en omhyggeligt udvalgt farve palette. Dog er værkerne tvetydige med en spænding i motiverne, som bryder med den dekorative og umiddelbare skønhed.

Temaerne, der findes i Ekin Su Koçs værker, tilskynder beskueren til at tænke på ideerne om skønhed, identitet, køn og følelsen af at være. Hendes ideer stammer fra kunstnerens egne personlige erfaring som kvindelig kunstner, der forlod Tyrkiet og slog sig ned i en kulturel metropol – Berlin. Udstillingens titel – On Earth, On Moon, On Mars er en forbindelse mellem de nyeste værker (“Earth”) sammen med serier, hun tidligere har arbejdet med (“On Moon or Mars”) og danner her på udstillingen et nyt kapitel i kunstnerens univers.

Kunstneren sætter spørgsmålstegn ved vores forhold til rummet og andre planeter med ”On Moon or Mars” -serien. Med den igangværende antropocæne æra, konsekvensen af menneskelig adfærd på planeten og økosystemet stiller hun spørgsmålet: “Hvad skal vi medbringe til Månen eller Mars?” – relateret til den nuværende livsstil, sociale position og ens ejendele. Henvisningen til menneskehedens kulturarv kan bl.a. ses i hendes skulpturer. Hun bruger nænsomt producerede, gamle håndlavede tekstiler fra Tyrkiske nomader i sin nyeste serie “Altbau”. Med disse værker har hun til formål at afspejle kønsbias, patriarkalske spor, øst/vestlig kultur og kontraster i hverdagens almindelige objekter. Hun tager afstøbninger af Berlinske arkitektoniske detaljer, der har lignende mønstre som de nomadiske tekstiler.

Kilde: Galleri Christoffer Egelund

Galleri Christoffer Egelund

Bredgade 75
1260 København K

Ons-fre 15-18
Lør 12-16 og efter aftale

Gratis entré

Kontakt

+45 33939200

Ekin Su Koç: ON EARTH, ON MOON, ON MARS
9 apr 20211 maj 2021

Del

'Ekin Su Koç: ON EARTH, ON MOON, ON MARS'

Facebook