EBBE STUB WITTRUP: Photographs
24 jan 202013 apr 2020

Nu indtager den danske billedkunstner Ebbe Stub Wittrup Gl. Holtegaard i en udstilling, der viser det største udvalg af kunstnerens fotografiske værker til dato. Stub Wittrups fotografier kredser om fænomener, der i virkeligheden ikke kan fotograferes. De sætter spørgsmålstegn ved vores forestilling om det, vi ser, og minder os om, at verden er større end det, vi umiddelbart kan registrere, forstå og forklare.

Ebbe Stub Wittrup: Devil’s Bridge #8, Ponte Diable Ariene, 2009-2010. Courtesy: Kunstneren og Martin Asbæk Gallery.

Med udstillingen Photographs på Gl. Holtegaard udforsker Ebbe Stub Wittrup forholdet mellem fotografi, illusion og virkelighed i et frugtbart samspil med kunsthallens historiske kulisse. Kunstnerens stærkt konceptuelle værker fremkalder på fineste vis stedets ånd og barokkens forkærlighed for teatralsk iscenesættelse, sanselighed og illusionsnumre.

Ved første øjekast er Ebbe Stub Wittrups fotografiske værker skarpe og hyperæstetiske. På dokumentarisk vis afbilder de noget, vi kan se med det blotte øje – djævlebroer i Sydeuropa, græshopper på strå eller grene på et pinjetræ, der vajer i vinden. Men så enkelt forholder det sig ikke.

Med serien Devil’s Bridges fra 2009-2016 dokumenterer kunstneren eksempelvis 16 såkaldte djævlebroer i det bjergrige Sydeuropa – middelalderlige konstruktioner, der svæver over kløfter og floder; umiddelbart nøgterne registreringer af smukke broer. Men seriens egentlige motiv er ikke den fysiske, monumentale brokonstruktion – det egentlige motiv er djælvebroernes mytiske kvaliteter. Broerne har nemlig været så byggeteknisk komplicerede, at man har forklaret tilblivelsen af dem med myter om hjælp fra djævlen.

Ebbe Stub Wittrup arbejder konceptuelt med fotografiet. Hans værker er foruden at være æstetiske, dragende billeder udtryk for idéer, associationsrækker og nøje udvalgte fototekniske metoder. Kunstneren kæder disse elementer sammen, så hver værkserie kan opleves som knopskydende fortællinger.

Kilde: Gl. Holtegaard

Gl. Holtegaard

Attemosevej 170
2840 Holte

Tir-søn 12-17
Tor 12-20

Entré til udstillinger
Børn under 18: Gratis entré

Kontakt

+45 4580 0878

EBBE STUB WITTRUP: Photographs
24 jan 202013 apr 2020

Del

'EBBE STUB WITTRUP: Photographs'

Facebook