Crosshatched
9 nov 20197 dec 2019

Ny udstilling med Rikke Benborg, Hans Holten, Pernille With Madsen og Troels Sandegård på Bonamatic.

Pernille With-Madsen: Air-Pop (video still), 2019. Pressefoto.

Crosshatched angiver skraverede vejmarkeringsstriber, som bruges til at adskille trafikken på vejene af sikkerhedsgrunde. Det er steder i byrummet, hvor man kun opholder sig undtagelsesvis og en af gangen. Krydsskraveringen er visuelt både en slags sletning af rummet samtidig med, at de krydsende linjer danner et andet rum som i grafik, hvor krydsskraveringer kan give en figur kontur eller dybde.

Et krydsskraveret sted kan derved opfattes som model over en særlig topologi, hvor et netværk af stier og knudepunkter forbinder sig momentant. Et slags foreløbigt miljø af stabilitet og aktivitet. Det kan i den forstand også bruges som model af et udstillingsrum, hvor man ikke blot definerer rummet som en beholder, men i stedet ser det som en proces, der opstår mellem og ud af de værker, der anbringes i det.

Udstillingen Crosshatched er bygget op af rumlige collager, digitale og analoge videoer og procesbaseret skulptur, som krydser hinanden i en kortlægning af et felt, der opstår af værkerne selv, og tingenes eget handlingsunivers. Et gennemgående perspektiv i værkerne drejer sig om, hvad der bliver til udenfor eller før subjektets indblanding, når systemer får lov til at følge deres egen bevægelse. Hvilke udsagn og rum kan der dannes uden for det menneskeskabte? Og hvad gør de ved opfattelsen af os selv?

Kilde: Bonamatic

Bonamatic

Degnestavnen 17, st. tv.
2400 København NV

Tor-fre 15–17.30, lør 12-15

Gratis entré

Kontakt

+45 42950687

Del

'Crosshatched'

Facebook