Cecily Brown: Where, When, How Often and with Whom
8 nov 201810 mar 2019

Udstillingens titel stammer fra det over 10 meter lange triptykon fra 2017, Where, When, How Often and with Whom, som vises offentligt for første gang. Titlen indikerer et plot, der angiver sted, tid og forholdet mellem mennesker. Men Browns værker stiller hverken spørgsmål eller giver nemme svar. Det omtalte triptykon afslutter udstillingen og er karakteristisk for, hvad hendes billeder stræber efter. I et interview til Louisiana Magasin har kunstneren forklaret, hvordan en sten fundet på stranden ved Louisiana, har farvet værket, mens pressebilleder fra aktuelle, globale konflikter har leveret stof til det.

Cecily Brown: Untitled (Shipwreck), 2016

Brown arbejder med mange aktuelle problemstillinger, bl.a. opløsningen af de traditionelle kønsroller, den politiserede hverdag og tidens rastløse, erotiske energi. Hun opbygger tableauer med lige dele ironi, heroisme og greb fra pornografien. Det lette anslag til trods henter kunstneren ofte inspiration til sin motivverden fra menneskelige konflikter. I en kommentar siger kunstneren om udstillingens tidligste værk, Untitled (1997): ”Det gode og det onde kan eksistere på samme tid og samme sted. Om det så er små kaniner, der bliver massevoldtaget i et smukt, idyllisk landskab på en dag med drivende skyer og solskin.”

En af de indsigter, som studierne af ældre kunst giver hende, er troen på kroppen som betydningsbærer. Kroppen er ikke kun et motiv, men også en kropslig erfaring, en direkte indgang til værkerne for beskueren. Kroppene er sjældent skildret med ansigtstræk, men ikke desto mindre er der næsten altid øjne, der kigger ud, hvilket yderligere aktiverer relationen mellem værk og beskuer.

Udstillingen
Udstillingen giver et overblik over Browns produktion over 25 år. I det første rum introduceres et retrospekt vue over motiver og maleriske strategier gennem 20 monotypier, alle udført i 2018. Hér lader kunstneren – i det medium, der kommer maleriet nærmest – sine tanker løbe frem og tilbage over årene, der gik. Udstillingens godt 35 malerier i alle størrelser, 80 tegninger og monotypier, samt et udtræk af billedlige kilder fra atelierets arkiver, præsenteres i museets klassiske Vestfløj.

Kilde: Louisiana Museum of Modern Art

Louisiana Museum of Modern Art

Gl. Strandvej 13
3050 Humlebæk

Man lukket
Tir-fre kl. 11-22
Lør-søn kl. 11-18

Entré til museet
Voksen kr. 145, studerende kr. 125, børn/unge under 18 år gratis

Kontakt

+45 4919 0719

Cecily Brown: Where, When, How Often and with Whom
8 nov 201810 mar 2019

Del

'Cecily Brown: Where, When, How Often and with Whom'

Facebook