Carl-Henning Pedersen og Sidsel Ramson: KUNST OG KÆRLIGHED
24 maj 201913 dec 2020

Carl-Henning Pedersen, Fugl i Natten, Jerusalem, 1979
Carl-Henning Pedersen, Fugl i Natten, Jerusalem, 1979

Udstillingen Kunst og Kærlighed viser akvareller af Carl-Henning Pedersen i samspil med hustruen Sidsel Ramsons fotografier.

Værkerne er skabt på deres utallige rejser rundt om i verden og viser deres indtryk af verden omkring dem. Værkerne er en art rejsedagbog, der endvidere fortæller om de to kunstneres inspirerende samliv. Et liv baseret på kærlighed og kunstneriske samspil mellem hendes fotojournalistik og hans fabulerende
billedsprog.

”At rejse er at leve” skrev H.C. Andersen i Mit Livs Eventyr fra 1855. At rejse var også en essentiel inspirationskilde for maleren Carl-Henning Pedersen og fotografen Sidsel Ramson gennem deres 30 år sammen. Deres mange rejser til fremmede himmelstrøg og andre kulturer, hvor de med hver deres udtryksform nedfældede deres indtryk – han i farvemættede malerier og akvareller, hun i fortællende fotografier – resulterede i en spændende dialog mellem de to kunstnere.

Hvor hun med sin kameralinse kommer helt tæt på mennesker i situationer fra dagligdag, fest, krig og fattigdom – billeder, der også er overraskende aktuelle i dag – gengiver han i sine farverige akvareller lyset, varmen og fremmedheden i sin fantasikunst. For ham var rejser forbundet med at male akvarel – det var hans form for dagbog.

Med parallelle dagbogsskildringer land for land giver udstillingen et indblik i, hvordan maleren og fotografen omsatte deres oplevelser til individuelle kunstneriske udtryk i et kærligt samspil. Akvareller, ikke tidligere udstillet, og velkomponerede, dynamiske fotografier fylder væggene på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum. Udstillingen blev i efteråret 2018 vist på Sophienholm.

I udstillingsperioden vil man kunne opleve Folkeuniversitets foredragsrække Kunst & Kærlighed på museet, hvor det ene af foredragene omhandler Carl-Henning Pedersen og Sidsel Ramsons liv med kunst. Foredraget leveres af museumsleder Lotte Korshøj. Yderligere info oplyses på museets hjemmeside.

Kilde: Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum

Birk Centerpark 1
7400 Herning

Tir-søn 10-16

Entré til udstillinger
Under 18 år: Gratis entré

Kontakt

+45 96288650

Carl-Henning Pedersen og Sidsel Ramson: KUNST OG KÆRLIGHED
24 maj 201913 dec 2020

Del

'Carl-Henning Pedersen og Sidsel Ramson: KUNST OG KÆRLIGHED'

Facebook