Brands & Pedersen – Spor af CoBrA
8 nov 20181 maj 2019

Carl-Henning Pedersen (1913-2007) var én af de kunstnere fra den danske Cobra-gruppe, der var stærkest repræsenteret ved de internationale Cobra-udstillinger, og han nød stor anseelse blandt de hollandske medlemmer. Anderledes med Eugène Brands, der kun med besvær var blevet overtalt til at tilslutte sig Cobra af sine hollandske kunstnerkolleger. Brands’ bekymring var, at en kunstnersammenslutning ikke kunne rumme både den enkelte kunstners interesser og gruppens interesser , hvorfor han meldte sig ud af gruppen i 1949 – blot ét år efter, at Cobra var blevet dannet.

Eugéne Brands: Et barns drømmeverden, 1948

De to kunstnere, der begge er født i 1913, deler undertiden samme inspirationer, men udøver deres kunst vidt forskelligt. Brands var den introverte tænker, etiker og etnograf, hans værker resultatet af fordybelse. Pedersens værker er ofte spontane og ekspressive, og det var igennem selve værkproduktionen, han fandt mening. Begge kunstnere lod sig inspirere af surrealismen og af børnetegninger.

I Brands & Pedersen indgår kunstnernes papirarbejder som et væsentligt element i udstillingens 40-50 værker. Efter bruddet med Cobra fascineredes Eugène Brands af sin 3-årige datters tegninger og begyndte at male ’barnagtige’ motiver på papir – måske inspireret af Pedersens værker. Udstillingen kaster lys over papirværkernes betydning som et centralt emne i begge kunstneres livsværk.

Eugenie Brands, Eugène Brands’ datter, bidrager til udstillingen med faderens værker fra egen samling. Med værkbidrag fra flere privatsamlinger giver Brands & Pedersen et samlet blik på Brands såvel som Pedersens kunstneriske produktion samt deres forhold til Cobra-bevægelsen.

Kilde: Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum

Birk Centerpark 1
7400 Herning

Tir-søn 10-16

Entré til udstillinger
Under 18 år: Gratis entré

Kontakt

+45 96288650

Brands & Pedersen – Spor af CoBrA
8 nov 20181 maj 2019

Del

'Brands & Pedersen - Spor af CoBrA'

Facebook