Akademiets Efterårsudstilling
5 sep 202014 nov 2020

For fjerde år i træk slår GAIA Museum dørene op til en udstilling af værker skabt af kunstnerne fra GAIA Akademi, som under titlen Genforening kigger nærmere på kunstens sociale rolle i en tid præget af omvæltninger, nedlukninger og afstand. Udstillingen består af både fælles og individuelle værker udformet før, under og efter at coronaepidemien satte samfundet mere eller mindre på pause.

Camilla Hjorth Leth Christensen: Grafisk værk. GAIA Akademi

Under normale omstændigheder emmer hverdagen på GAIA Akademi af liv, læring og samhørighed, når der bliver prøvet kræfter med et væld af forskellige udtryksformer, teknikker og materialer. Men 2020 har ikke været et helt normalt år: da coronaepidemien ramte, og GAIA måtte lukke ned for en periode, var kunstnerne nødsaget til at arbejde hjemmefra.

På akademiet er det kreative arbejde i høj grad en social proces, hvor der læres og skabes i fællesskab, men derhjemme skulle kunstnerne pludseligt vænne sig til at lave kunst i nogle helt andre rammer. Under nedlukningen arbejdede de hver for sig ud fra et fælles tema om den farverige isfugl, hvilket resulterede i en lang række af udtryksfulde værker i hver deres unikke stil, som bevidner den bredde og mangfoldighed, der er blandt kunstnerne på akademiet.

Efter genåbningen og genforeningen blev disse værker udgangspunktet for et stort, samlet collografi-projekt, der kan ses på udstillingen, som desforuden består af udvalgte værker fra årets produktion, som tilsammen belyser forskellige måder, hvorpå kunst kan være med til at fremme følelsen af fællesskab.

GAIA Museum Outsider Art

Lene Bredahls Gade 10
8900 Randers C

Mandag efter aftale
Tir-tor 10-16
Fre 10-14
Lør 10-15

Gratis entré

Kontakt

+45 89158338

Akademiets Efterårsudstilling
5 sep 202014 nov 2020

Del

'Akademiets Efterårsudstilling'

Facebook