Adam Parker Smith
12 mar 202117 apr 2021

Adam Parker Smith har på få år etableret sig som én af de hotteste billedhuggere på den amerikanske kunstscene. Hans skulpturelle univers udmærker sig ved en finurlig kombination af populærkulturelle referencer, ironi, visuelt bedrag og håndværksmæssig præcision. Der er klare kip med hatten til Jeff Koons i Parker Smiths formsprog, men hans værker rummer også en tvetydighed og en idémæssig tyngde, som man ikke nødvendigvis ville forbinde med Koons.

Adam Parker Smith: Shy Guy (Superman), 2021. Pressefoto.
Adam Parker Smith: Shy Guy (Superman), 2021. Pressefoto.

Udgangspunktet for Parker Smith er et ønske om at give det lette tyngde og gøre det flygtige uforgængeligt. Han har især beskæftiget sig med oppustelige genstande som balloner, luftmadrasser og badedyr, som han kombinerer på nye måder eller placerer i aparte situationer, modellerer, støber i beton eller epoxyresin og bemaler og bearbejder så minutiøst, at de til sidst er umulige selv for det trænede øje at skelne fra forlægget. I udstillingen hos Hans Alf Gallery vil man bl.a. kunne møde en poolmadras i kontrapositur, en soveposesarkofag og en kæmpe pyramide af glittede valentinshjerter. Det er på mange måder brug-og-smid-væk, der møder finkulturen i Flight of Fancy.

Adam Parker Smiths Flight of Fancy åbner virtuelt d. 12. marts og vil kunne opleves fysisk, så snart dette lader sig gøre.

Kilde: Hans Alf Gallery

Hans Alf Gallery

Holbergsgade 8
1057 København K

Tir-fre 13-18
Lør 12-15 og efter aftale

Gratis entré

Kontakt

+45 3316 2232

Adam Parker Smith
12 mar 202117 apr 2021

Del

'Adam Parker Smith'

Facebook